Praten doe je met z’n tweeën

Praten doe je met z’n tweeën

Jan Pepper en Elaine Weitzman

Is een boek voor ouders en verzorgers van jonge kinderen die extra hulp nodig hebben bij de ontwikkeling van hun spraak en taal.

Dit boek leert je methodes en vaardigheden die je dagelijks kunt gebruiken in de interactie met je kind. Het is geschreven door spraak-taalpathologen die beseffen dat ouders, op allerlei manieren, veel beter kunnen bijdragen aan de spraak-taalontwikkeling van hun kind dan de deskundigen.

Ouders zijn constant aanwezig in het leven van hun, jonge kinderen, veel vaker dan de deskundigen. Dit boek geeft je de methodes die de deskundigen gebruiken, zodat kinderen kunnen profiteren van langlopende, voortdurende, dagelijkse hulp.

Deze nieuwe vertaling van Praten doe je met zijn tweeën is gebaseerd op de eerste en tweede uitgave van It Takes Two to Talk van The Hanen Centre, geschreven door Ayala Hanen Manolson.

Het is een toegankelijk boek, zonder vakjargon, rijk geïllustreerd met aandacht voor het feit dat geen ouder of kind hetzelfde is.

Het boek biedt duizend-en-een ideeën hoe ouders alledaagse situaties, zoals eten, spelen, in bad gaan of aankleden, kunnen gebruiken om de communicatie met hun kind te optimaliseren.